lunes, 4 de mayo de 2009

SORTIDA GODO 2009

22 d'abril del 2009, el calendari ha volgut que la vigília de Sant Jordi unes 70 persones, entre alumnes, pares i monitors de l'escola de tennis ens dirigíssim cap a Barcelona per gaudir del millor tennis sobre terra batuda un altre any. L'Open Banc Sabadell, estrenava nova categoria, ATP World Tour 500 i nou director, l'Albert Costa, que volia revifar el torneig amb una participació de gran nivell, a part de tota "l'Armada" espanyola al complet, noms com Davydenko (que retornava desprès d'una lesió) Nalbandian, Wawrinka, que venia d'eliminar a Roger Federer a Montecarlo, Fernando Gonzalez i clàssics de la terra batuda com Gaudio, Chela, Clement, Acasuso i Lapentti rivals que poden donar més d'un ensurt a qualsevol quan es juga en la pista de color ataronjat.

El matí començava amb l'obligada passada de llista al pàrking del club, i a les 8.01 amb tothom a d'alt de l'autocar i ben acomodat sortíem rumb les instal.lacions del Reial Club Tennis Barcelona. Prèvia parada a Mollerussa per recollir al Manu i l'Enric, que no s'ho volien perdre sota cap concepte. De moment el clima estava de la nostra banda, que ja era molt, tenint en compte la ratxa de pluges que duiem en les últimes setmanes. Fins que no vam ser a prop de l'Area Metropolitana de Barcelona no van apareixer els núvols, però poc amenaçadors... "agafarem coloret" li comento al Jordi Mateo, que assenteix amb resignació.

Un cop superat el procediment de les entrades, els xavals es reparteixen pels diferents "stands" del torneig, on es reparteixen els típics clauers i el diari que pública la Vanguardia que conté l'ordre de joc del dia i un anàlisis de cada partit. En primer lloc em dirigeixo a la Central on estan jugant els germans Bryan, arribo amb una mica de retard i pel camí em creuo amb alguns benjamins i alevins que pregunten pel Nadal...els hi contesto que fins al migdia no juga, però que els germans Bryan també son dignes de ser vistos...alguns em miren amb cara de "Poker"...i ràpidament treuen les seves llibretes i bolígrafs i desapareixen a la caça d'alguna firma. Resignat em dirigeixo a la pista 1 on l'Arnaud Clement està plantant cara a un recuperat Davydenko. Distingeixo entre el públic a l'Adri Abella, els germans Solans i a l'Arnau Pla "encara en salvarem uns quants" penso. Davydenko amb un joc de fons molt sòlid i uns cops que Clement torna com pot, va per davant el marcador, però el francès força el tie-break. Amb pilota de set pel rus, els "pisteros" fan acte de presencia per arreglar la pista durant el canvi de set, Clement es nega a servir fins que no es retirin, com dient: "encara no s'acabat aixo" però el rus, ajudant-se d'una bona restada s'emporta el primer set. Ara ja poden entrar els "psiteros". Clement esbufegant, va camí de la cadira buscant solucions de cara al segon set, però Davydenko comença imparable i s'enduu amb facilitat el 2º per 6/2.



Em retrobo amb el Jordi Mateo i desprès de fer un cop d'ull, comprovant que hi son tots els xavals, ens dirigim cap a la Central on "Tommy" Robredo domina en el marcador a Gaston Gaudio per 5/2, sembla que el "Tommy" a recuperat la forma, desprès d'un inici regular de temporada. A la Central hi ha unes mil persones, està jugant el millor jugador català actualment...a part Gaston Gaudio reacciona i força el tie-break, però en "Tommy" el treu endavant amb el suport del públic i salva la difícil situació. En el segon set l'argentí paga l'esforç i Robredo se l'adjudica fàcilment per 6/1.

Comença Nalbandian a la pista 1! Ja que Gulbis i Marat Safin han set eliminats entre dilluns i dimarts, el "Rey" David es un dels que tenia moltes ganes de veure. Al Jordi i a mi s'ens uneixen els Pascuals, el Marc Pla i el Gaby...sobtadament l'Adri Abella, els Solans i l'Arnau Pla no s'han mogut del lloc i continuen a primera fila sense perdre ni un detall dels partits. Els estomacs comencen a sonar, però cap problema, els nostres xavals fent gala d'una gran experiència en les excursions al Godó han vingut preparats amb bosses de patates, pastes, entrepans... el Lluis li comenta a la Gemma "hem pagat la novatada aquest any". Nalbandian, sembla que no estigui jugant al 100%, però no necessita més per dominar al jove Kunitsyn que fica esforç i ganes, però el "Rey" es massa per a ell. 7/5 6/4 i a mig gas...

Dirigint-nos cap a la Central se senten crits des de la pista 3, Berdich vs Hernandez, però si aquest partit es del primer torn! la batalla se l'enduu Berdich per 6/2 4/6 6/3 l'Oscar a començat molt fort la temporada i ha estat a punt de donar la sorpresa davant el 15é cap de serie del torneig. Rep una sonora ovació al abandonar la pista, es nota que jugava a casa.

El moment més esperat ha arribat, Rafa Nadal salta a la Central, s'enftrontarà al portuguès Frederic Gil. No hi cap ningú més. Comença el partit, a la Central i regna el silenci, com si estiguéssim en una missa, tothom callat, "amb el Tommy no callàveu tan" penso... de moment el portuguès aguanta 2/1, els típics "Vamos Rafa!" inunden la central, i el que es veia vindre des de feia estona, el num 1 del mon aconsegueix el "break" set sentenciat, Nadal amb un "break" d'avantatge es imparable i s'emporta el set per 6/2 amb alguns passings-shot marca de la casa i boles impossibles tornades, durant els canvis els Juniors d'Or intenten sortir per la pantalla gegant, amb nombrosos càntics i pancartes però malauradament no ho aconsegueixen... el segon set el mateix guió el portuguès es desfona, però un cop fer el "break" s'acaba tota resistència. Posteriorment ovació de la grada cap al manacorí i la bogeria al sortir de la Central, on sense exagerar, 45 minuts vam tardar en abandonar-la. El "fenomen" Nadal ja es un fet més que contrastat, que s'ha de anar fent lloc per arribar als vestidors, es el que te ser número 1 del món. Els que es van negar a veure al Rafa, van poder gaudir d'un bon partit a la pista número 1, Fernando Gonzalez s'imposava a un dr "Txutxo" Acasuso, sempre perillós en terra batuda. Al mateix temps a la pista 3 l'heroi de l'any passat, Potito Starace s'imposava a Soderling en un partit molt disputat per 7/6 2/6 6/2.

La Central, a mitja entrada, presencia el Verdasco-lapentti, curiosament, tan sols han aguantat la part femenina de l'expedició...i es que Verdasco a part del seu tennis també aixeca altres tipus de passions. Les cadets, que volen "gaudir" d'una millor perspectiva del partit, poc a poc van avançant fins que pràcticament estan a primera fila de la Central. La seva atenció pel partit es recompensada, on per uns segons son protagonistes de la pantalla gegant que presideix la pista Central. En veure això, la Blau Hellin a cada canvi ofereix un repertori de balls espectacular amb l'esperança de sortir per la pantalla gegant, però l'operari de la cpamera no se n'adona, no sap el que es perd... En lo merament tennistic, un irregular Verdasco s'imposa a tot un clàssic com Lapentti, que sembla que els anys no passin per a ell i posa en seriosos problemes a l'heroi de l'última Copa Davis, 7/5 6/3.


L'activitat no s'atura a les pistes del RCT Barcelona i Almagro fa gala del seu tennis agressiu per imposar-se a un guerrer Chela per 3/6 7/6 6/3, massa problemes pel Nicolas que no ha començat molt fi l'any. Wawrinka demostra que no va ser flor d'un dia lo de Montecarlo i passa per sobre de Youzhny, que sol ofereix resistència en el primer set 7/5 6/1. Andreev s'imposa a "Beto" Martin per 6/2 6/2 però com sempre "Beto" ho dona tot a la pista i s'emporta la merescuda ovació de la seva gent. Stepanek, un altre que sempre fa bons resultats a Barcelona, s'imposava a un Tipsarevic que venia de fer molt bons partits a principis de temporada, per 7/6 6/0. Partits de dobles a les pistes 3 i 4---

La tarde ha passat volant i desprès d'un bonic dia de tennis toca marxar, no sense abans fer un últim cop d'ull a la pista Central on el "Feli" està passant molts problemes amb Santi Ventura, el deixem amb un 5/2 a baix... Visita als serveis abans de pujar a l'autocar de nou, passada de llista i gran foto de grup, 70 persones... i la major part d'elles nens i nenes, la secció de tennis gaudeix d'una bona salut, no tinc cap dubte.

Durant el viatge de tornada alguns cansats, d'altres amb ganes de marxa encara i molts ensenyany els seus trofeus: gorres firmades, samarretes, llibretes plenes d'autògrafs..., particularment em quedo amb el tennis viscut i sobretot amb el comportament dels nens, exemplar de nou! Fins l'any vinent!

No hay comentarios: